JDRI

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Home Nyheder Dansk verdensrekord til verdensmesterskaberne i skydning.

Dansk verdensrekord til verdensmesterskaberne i skydning.

Email Udskriv PDF

Af generalmajor Kurt Mosgaard, delegationschef

Den internationale militære idrætsorganisation, CISM, gennemfører i disse dage verdensmesterskaber i skydning i Thun, Schweiz. 46 lande er repræsenterede under det overordnede tema ”friendship through sport”.

Det danske forsvar deltager med fire hold i henholdsvis 300 meter (herrer) og 50 meter skydning (damer) og 25 meter for pistol (damer og herrer), i alt 16 skytter og ledere – fastansatte og fra reserven og hjemmeværnet.
Der gennemføres mange skydninger, men der er også kulturel udveksling. Således deler de danske skytter indkvarteringsstuer med skytter fra Palæstina og Indonesien, som i øjeblikket følger de religiøse regelsæt for Ramadanen.
I dagens holdskydning skød konstabel Steffen Halfdan Olsen sig til tops og satte militær verdensrekord i halvmatch med 590 points ud af 600 mulige på 300 meter distancen. En halvmatch omfatter 20 skud liggende, 20 skud knælende og 20 skud stående. Steffen stiller op for hjemmeværnet og er tillige medlem af Jydske Dragonregiments Idrætsforening (JDRI).
Skydningerne fortsætter de kommende dage.

Senest opdateret: Fredag, 01. juni 2018 12:01  

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdater



CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource