JDRI

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Home Udvalg Militær 5 kamp Hvordan er det at være 5-kæmper? Fucking awesome!

Hvordan er det at være 5-kæmper? Fucking awesome!

Email Udskriv PDF

 IMG 2425

Efter at have trænet i flere uger, hvor vi specielt den sidste uge op til stævnet havde givet den en ordentlig skalle, var vi 11 værnepligtige klar til at tage til Bornholm. Vi var alle meget spændte. Hvor godt ville vi kunne præstere på dagen? Hvor gode ville de andre være? Alle havde ydet en stor indsats, og derfor gik det os alle på, da vi fik at vide, at fire fra vores hold skulle til Jonstrup for at se om de kunne blive sergenter.

Tirsdag aften tog vi syv værnepligtige, en sergent, en tidligere sergent og en overkonstabel af 1. grad af sted mod Bornholm. Vi ankom til Bornholm onsdag morgen, og der var ikke meget tid til at blive indlogeret på Almegaards kaserne, da skydning allerede startede klokken otte. Kampen bestod i at skyde ti skud på ti minutter, og derefter ti skud på et minut, på en plade 200m væk. Efter skydningen var humøret blandet i vores lejr. Nogle havde skudt rigtig godt, imens andre ikke ligefrem havde ramt plet. Samtlige af de ”knap så gode skytter” gav naturligvis skylden på M/95´eren, optikken osv. imens de andre kunne fryde sig med at ligge forrest i feltet. Det skulle senere vise sig at have stor indflydelse på det endelige resultat.

Næste disciplin var forhindringsbanen. Banen var en lille smule anderledes end vores egen i Holstebro. Bl.a. var den lavet af træ og med grus i stedet for asfalt, men forhåbningerne var store. Efterhånden som starterne gik kunne man begynde at se et mønster: JDR var langt hurtigere end de andre! Fedt! Mange fik reddet sig en bedre placering, og kun en enkelt var så uheldig at falde ned fra zigzag balancebommen, og mistede point.

Dagens to kampe var overstået, men de fleste af os tog lige 4km løb for at se ruten samt en tur i svømmehallen for at mærke banen.

Dagen efter stod den på svømmeforhindringsbane. Banen var anderledes fra den i Holstebro, da de ikke har et 50m svømmebassin på Bornholm. Alle gjorde hvad de kunne, og der blev ikke rykket det store på placeringerne. Pointsystemet i 5-kamp er meget kompliceret, og af denne grund omregner vi ofte pointene til sekunder i løb. Et sekund på svømmeforhindringsbanen svarer til 24 sekunder i løb. Om eftermiddagen stod den på den meget frygtede disciplin: granatkastning. Her kan man score op til 136 point på præcisionskastning, og får ud over dette point for hver meter man kaster i længdekast. Hver af disse point gælder syv sekunder i løb. Denne disciplin kan vende op og ned på feltet, og ganske få centimeter kan få stor betydning. Som ventet rykkede vi alle lidt rundt på placeringslisten, og fik nu afgjort, hvem der skulle løbe hvornår dagen efter. Vi havde allerede nu både første og anden pladsen, og endda med en komfortabel føring. Vi havde faktisk 6 i top 10, så medalje forhåbningerne var store.

Løb er den sidste disciplin. Her bruger man en startmetode kaldet jagtstart, som i sin simpelhed går ud på, at man bliver sendt af sted efter hinanden, med et mellemrum der svarer til det, som man er bagud i forhold til ham foran en selv. Hvis man overhaler en, kommer man derved en placering op. Det eneste det handler om er faktisk bare at æde dem foran en selv.

Starten gik og vores to forreste kunne tage en stille og rolig løbetur, da deres føring næsten var for stor til at smide over styr. For os andre ville hvert sekund tælle, og vi var alle presset til at yde over evne for at holde placeringer, og endda vinde placeringer for dem der havde knap så mange point. Hvis man ikke kan smage blod i munden efter sådan en tur, så har man ikke gjort det godt nok, så samtlige af os var nærmest kvæstet efter de fire kilometer. Det gik godt, faktisk så godt, at vi snuppede både 1., 2. og 3. pladsen og ikke nok med det, så vandt vi også 1. og 2. pladsen for hold. Ud over dette fik vores senior hold også guld. Selvom alle ikke lå lige godt på placeringslisten undervejrs og til slut, så var humøret altid højt hos de 7 jydske dragoner.

Dagene på Bornholm har i øvrigt været meget anderledes end vores dagligdag på kasernen i Holstebro. Vi har haft godt med tid til at restituere, ingen rengøring og ånden har i det hele taget været mere afslappet. Der har været masser af sjov og spas, hvilket har gjort, at vi er blevet rystet sammen på en anden måde end på kasernen. Selvom opvarmning og træning tager tid, så havde vi også meget tid til mentalt at forbedrede os, og der blev da også tid til både at tage på Svaneke bryghus for at spise, samt til Hammershus og ny de det dejlige solskinsvejr. På turen har vi ikke bare fået lyst til at lave meget mere 5 kamp, men også fået en masse nye gode venskaber på kryds og tværs af delinger og eskadroner. Vi er alle sikre på, at vi vil komme til at se meget mere til hinanden, både indenfor, og udenfor 5-kampene.

IMG 2465

 

 

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
OpdaterCrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource