JDRI

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Home Udvalg March 100 km. DODENTOCHT

100 km. DODENTOCHT

Email Udskriv PDF

10 Dragoner og 2 ”adoptivbørn” drog af sted til Belgien for at nedslide 1200 km betonveje.

10 dragoner samt 1 fra flyvevåbnet og 1 fra hjemmeværnet drog torsdag aften af sted med kursen mod Belgien hvor der skulle gennemføres 100 km ”dødsmarch” på maks. 24 timer.

Da marchen startede fredag aften kl. 2100 havde de fleste af os været utålmodige over ikke at kunne sove i en varm sportshal og ventede kun på at marchen med de ca. 10.500 gængere skulle gå i gang.

For mit eget vedkommende tror jeg kun at jeg har sovet ca. 2½ timer i det forgangne døgn før march start. Dette skulle vise sig at blive mit største problem.

Ud af de 12 vi var af sted var det kun Carl og PLT der havde gået Dodentocht før (i Belgien). 3 af dragonerne havde stort set ingen march erfaring og en enkelt havde ikke haft mulighed for at træne grundet kursus. De resterende har gennemgået Nijmegen marchen flere gange hvoraf nogle var af sted i år.

Men starten gik og i løbet af ca. ½ time var alle dragoner kommet over startlinjen. Mig og Tonny var heldige at kunne få os placeret ca. 75 meter bag startlinjen hvilket gav rigeligt plads til at kunne sætte tempo allerede fra starten af. Vi fik sat et tempo på de første 17,3 km der lå på 6,8 km/t.

Da skiltes jeg fra Tonny der ville fortsætte og forsøge at blive den første soldat i mål. (dette lykkedes næsten)

Jeg havde aftalt med de andre dragoner at jeg ville vente på dem således at vi kunne følges ad. Jeg ventede i ca. 40 minutter før jeg fik øje på de første 2.

Grundet at det nu var blevet helt mørkt mente de at de andre var foran og vi fortsatte med det samme.

Vi fulgtes nu af de næste ca. 12 km hvor vi blev væk fra hinanden på trods af at vejen kun var ca 3 meter bred. Jeg så aldrig flere dragoner på den resterende del af turen.

Mørket skaber en del problemer på sådan en march grundet at man ikke kan se noget og at man let kommer til at gå marchen som en ”egoist” march. Det lykkedes PLT og sikkert også os andre at gå lige forbi dragoner uden at ane at det var dragoner man passerede.

Jeg gennemførte ca. 65 km i bælg mørke hvor da det var værst ikke kunne se mine forhjul på vejen. Jeg fulgte bare de andre.

Mørket og ensomheden var det der skabte det største problem for mit eget vedkommende. Jeg havde næsten ikke sovet i snart 1½ døgn så de sidste mange timer af natten var jeg ved at falde i søvn hele tiden. Da man er meget ensom på hele turen specielt om natten kan man ikke tillade sig at lægge sig til at sove. Dem der falder i søvn udgår som regel da de er for trætte til at kunne vågne før de bliver klippet ud af marchen.

Da solen var stået op forsvandt mit træthedsproblem og jeg fandt endelig nogle danskere at følges med fra ca. 75 km.

Jeg kom ind i tiden 18,51 timer. Det var 4 timer før planlagt men dette skyldtes at den ene dansker jeg gik sammen med formodentlig fik en marchskade på en brækket knogle i foden. Da jeg kender til fortilfælde af dette valgte jeg at følge ham i mål i stedet for at udnytte tiden. Han gik ca. 17 km med en formodet brækket knogle i foden og gennemførte.

Dodentocht marchen er en stor mental og fysisk udfordring som alle professionelle soldater bør gennemføre engang i sin karriere.

Alle dragoner og ”adoptivbørn” gennemførte.

Tidligste dragon i mål var inde i tiden 15.36. Næsten den første soldat i mål

Seneste dragon var i mål i tiden 23.56 og langtfra den sidste dansker. Han gik ca. 35 km med en skade på anklen således at benet stort set ikke kan bruges.

Jeg fik først sovet igen efter at have været vågen i ca. 32.45 timer og have bevæget mig ca. 110 km i kørestol.

Dodentocht 2011 vil blive husket for at været MEGET regnfuld og meget mudrede veje…

Skal vi af sted næste år: For mit eget vedkommende og Carl er svaret ja. PLT vil gerne men kan ikke. De sidste er enige om svaret NEJ.

medalje

Dodentocht medaljen er ikke bæringsberettiget uden ansøgning.
Dette er den nye udgave af medaljen. Nogle dragoner går nu rundt med Dodentocht pin’en i pullen på baretten.


Fakta om DODENTOCHT:

Man går 100 km med start kl. 2100. Oppakningen er fri.
Man skal minimum bruge 10.00 timer – maksimalt 24.00 timer.
Der udgår ca. 55% af gængerne (i år langt flere grundet regn)
45% af gængerne udgår på det første bryggeri (49,5 km fra start)
Marchen er gennemført 42 gange.
Danskerne har tradition for at være sidst inde. (men bedst gående)
2 danskere er kommet ind på slaget 24.00 (1 sek. mere og de er udgået)
Der dør ca. 0-2 personer om året. I 2010 døde der en 3 meter fra mål.

 


CrossFit Journal: The Performance-Based Lifestyle Resource